WebtipsWebsite Optimalisatie Tools

Hieronder vind je een aantal linkjes en artikelen die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je website. Of die je een inzicht kunnen geven in de kwaliteit van jouw website. De genoemde downloads zijn gratis.

Niet alle artikelen of programma's zijn even toegankelijk en vergen soms wat meer webkennis. Pak eruit wat je gebruiken kan!

Heb je een tip die je wilt delen? Ik hoor het graag.

Nathalie Albert is op geen enkele wijze aansprakelijk voor het gebruik van onderstaande informatie.


INFO
google trends

Google Trends

Vergelijk gebruik van zoekwoorden en hun scores.


INFO
google analytics

Google Analytics

Krijg inzicht in al het webverkeer naar en op je website. Aanmelden en plaatsen van code op je website is noodzakelijk. Bij GAChecker kun je controleren of je Google Analytics goed hebt ingesteld


INFO
google webmaster tools

Google Search Console

Gegevens, hulpprogramma's en diagnostische gegevens verkrijgen voor een gezonde, Google-vriendelijke website. Voorheen bekend onder de naam Google Webmaster


TEST
google pagina snelheid test

Google PageSpeed Tools

Snelheid van je site meten voor zowel desktop als mobiel. Met aanbevelingen om snelheid te verbeteren.


INFO
google adwords

Google Adwords

Online adverteren via Google in het gedeelte 'Gesponsorde links' binnen de zoekresultaten om meer websiteverkeer en verkopen te genereren. Gebruik van Adwords is niet gratis.


INFO
keyword tool

Ubersuggest

Zeer uitgebreide tool om zoekwoorden te vinden (overzicht, ideeën & moeilijkheden). Inclusief wat de concurrenten doen. Ideaal voor het bepalen van long-tail zoekwoorden. Nederlandse weergave. En gratis.


TEST
webtip

W3C Markup Validator

W3C is de organisatie die test of de HTML of XHTM code in een website klopt. Foute codes zorgen voor slechtere vindbaarheid door zoekmachines en/of voor lagere ranking. Eenvoudig per pagina je website checken.


TEST
webtip metatags

Meta tags info

Deze site geeft veel info over metatags en je kunt testen of je Meta Tags in orde zijn. Niet alle criteria van deze test tellen even zwaar, maar het geeft een aardig beeld.


TEST
web tip

Xenu

Xenu is een programma dat je op je pc installeert en dat kijkt naar gebroken linken. Je krijgt een uitgebreid overzicht van alle goedwerkende linken en de kapotte linken. Klik hier voor uitleg xenu


HULP
web tip sitemap xml

Zelf een sitemap.xml maken

Een handige site waar duidelijk uitgelegd wordt hoe je een sitemap.xml moet maken. Let wel goed op de melding van eventuele gebroken linken. Die eerst fixen!


HULP
webtip robots txt maken

Robots txt maken

Hier wordt uitgelegd hoe je robots txt bestandje maakt en waarom dat zo belangrijk is. Op deze website staat overigens meer handige informatie en tips.


HULP
web tip page inspector

Pagina-inspector (Mozilla)

Gebruik de Pagina-inspector om de HTML- en CSS-code in een pagina te bewerken en te bekijken. Onderzoek pagina’s die in de lokale kopie van Firefox of in een extern doel zijn geladen, zoals een Firefox OS-apparaat of Firefox voor Android. Niet geschikt voor beginners!