Altijd een maatwerk oplossing!

Project starten? Bel 06 34 191 420 of E-mail

Webtips

Ontdek hoe het werkt en wat je zelf kunt doen

Zelfbouw & Tips

Meta Tags Tips

meta tags tips

Meta Tags Tips

Waarom zijn Meta Tags zo belangrijk? Meta Tags zijn de manier om aan Google aan te geven hoe je website geplaatst moet worden en hoe deze gelezen moet worden. Dit is dus een bijzonder krachtige manier om in de hand te houden hoe jouw bedrijf wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Title Tag
Hier plaats je de titel van je website pagina. De titel staat bovenaan in de vermelding in de zoekresultaten. Ook wordt deze titel weergegeven in het geopende tabblad boven aan je browser. Zorg dus voor een pakkende titel. De zoekmachines gebruiken verschillende criteria voor het weergeven van de titel Tag. Het beste is om niet meer dan 65 tekens te gebruiken. Meta title voor mobiel: circa 55 tekens (geadviseerd: 50 - 60). Dan weet je zeker dat je titel altijd volledig in beeld verschijnt. Zorg er verder voor dat de titel altijd een heldere zin is. En uiteraard is het verstandig relevante zoekwoorden van de betreffende pagina in de titel te gebruiken. Een titel als: 'meer informatie' zegt natuurlijk niet zoveel. Tot slot is het van groot belang om elke pagina op je website een unieke titel te geven!

Meta Tag Description
Maak de Description Meta Tag niet langer dan 150 tekens. Meta description voor mobiel: circa 115 tekens (geadviseerd: 100 - 115). Zo weet je zeker dat deze volledig in beeld komt en bovendien nog leesbaar blijft. Lange zinnen worden in de zoekresultaten eerder overgeslagen. Ook voor de Description Meta Tag geldt: gebruik voor de desbetreffende pagina relevante zoekwoorden in de omschrijving en zorg ervoor dat de boodschap helder blijft.

Meta Tag Keywords
Er is veel gezegd over de Meta Tag Keywords. En we kunnen aannemen dat deze, in vergelijking met vroeger, inderdaad niet zoveel meer doet. Maar zoekmachines veranderen aldoor hun algoritmen. Zeker ook de nieuwe spelers. Enig idee waarom You Tube de meta tag keywords nog wel gebruikt? Aan de andere kant kan de metatag keywords ook belangrijke informatie geven aan je concurrenten, die zien namelijk waar jij op gevonden wil worden. Mijn advies: denk wel na over je keywords. Op welke woorden wil je gevonden worden? Staan deze in de desbetreffende pagina? In de titel? In de beschrijving? In de koppen? Mocht je de de Meta Tag Keywords willen gebruiken dan mag deze deze maximaal 20 zoekwoorden (of sleutelwoorden) bevatten. Ideaal is een aantal van 8 - 10. De woorden zijn bovendien altijd komma gescheiden. De zoekwoorden in de meta tag moeten ook op de desbetreffende pagina voorkomen!

Overige Meta Tags
Het is geheel afhankelijk van de soort website die je bouwt welke tags er nog meer gebruikt worden. De meest gebruikelijke zijn de Author Tag, Alt tag voor afbeeldingen, Sociale media tags en Robots Tag. Op metatags.nl vind je een overzicht met alle meta tags inclusief uitleg hoe deze te gebruiken

Meer Zelfbouw Tips

kleur kiezen tips

Kleur Bekennen

Tips voor het kiezen van de juiste kleuren voor je website

webfont kiezen tips

Lettertype kiezen

Tips voor het vinden van de juiste lettertypes voor je website

website afbeelding kiezen tips

Juiste Plaatje

Tips voor het kiezen van passende afbeeldingen voor je website

Tools

website optimalisatie tools

Website Optimalisatie Tools

Tools met linkjes die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je website. Of die je een inzicht kunnen geven in de kwaliteit van jouw website. De genoemde downloads zijn gratis.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Start hier