Altijd een maatwerk oplossing!

Project starten? Bel 06 34 191 420 of E-mail

Webtips

Ontdek hoe het werkt en wat je zelf kunt doen

Tools

SEO

website optimalisatie tools

Website Optimalisatie Tools

Tools met linkjes die je kunnen helpen bij het optimaliseren van je website. Of die je een inzicht kunnen geven in de kwaliteit van jouw website. De genoemde downloads zijn gratis. Niet alle artikelen of programma's zijn even toegankelijk en vergen soms wat meer webkennis. Pak eruit wat je gebruiken kan! Heb je een tip die je wilt delen? Ik hoor het graag.

google trends

Google Trends
Gebruik van zoekwoorden en hun scores vergelijken.

google bedrijf

Google Bedrijf
Met een profiel bij Google Bedrijf bepaal je hoe jouw bedrijf wordt weergegeven (in zoekresultaten en in maps). Tevens kun je met een bedrijfsprofiel reviews op Google ontvangen en vragen.

google analytics

Google Analytics
Krijg inzicht in al het webverkeer naar en op je website. Aanmelden en plaatsen van code op je website is noodzakelijk. Bij GA Checker kun je controleren of je Google Analytics goed hebt ingesteld.

google search console.jpg

Google Search Console
Gegevens, hulpprogramma's en diagnostische gegevens verkrijgen voor een gezonde, Google-vriendelijke website. Ontdek hoe Google je site "leest", geef een sitemap.xml door en bekijk fouten en suggesties. Voorheen bekend onder de naam Google Webmaster.

google mobielvriendelijk test

Google Mobiele Test
Test hoe je site er op mobiel uit ziet en of er wat Google betreft kritische fouten zijn. Tevens suggesties hoe die aan te pakken.

Google Adwords

Google Adwords
Online adverteren via Google in het gedeelte 'Gesponsorde links' binnen de zoekresultaten om meer websiteverkeer en verkopen te genereren. Niet geschikt voor beginners. Gebruik van Adwords is niet gratis.

keytool ubersuggest

Ubersuggest
Uitgebreide tool om zoekwoorden te vinden (overzicht, ideeën & moeilijkheden). Inclusief wat de concurrenten doen. Ideaal voor het bepalen van long-tail zoekwoorden. Nederlandse weergave. En gratis versie. Wil je meer functies dan moet je een lidmaatschap afsluiten.

w3c validatie

W3C Markup Validator
Bij W3C kun je testen of de HTML of XHTM code in een website klopt. Foute codes zorgen voor slechtere vindbaarheid door zoekmachines en/of voor lagere ranking. Eenvoudig per pagina je website checken. Er worden ook suggesties gegeven wat er verbeterd dient te worden.

meta tags info

Meta Tags Info
Deze site geeft veel info over metatags en je kunt testen of je Meta Tags in orde zijn. Niet alle criteria van deze test tellen even zwaar, maar het geeft een aardig beeld.

robots info

Robots txt maken
Uitgebreide handleiding hoe je robots.txt bestandje maakt en waarom dat zo belangrijk is. Wil je controleren of je het robot bestandje goed hebt gebruikt, ga dan naar de robots.txt tester (van google).

xenu gebroken linken zoeken

Xenu
Gebroken linken in je website levert niet alleen frustratie op bij je bezoekers. Google vindt ze ook niet leuk en dit kan effect hebben op je ranking. Xenu is een programma dat je op je pc installeert en dat kijkt naar gebroken linken. Je krijgt een uitgebreid overzicht van alle goedwerkende linken en de kapotte linken. Er is ook een uitgebreide uitleg voor Xenu.

sitemap xml maken

Sitemap.xml
Een handige site waar duidelijk uitgelegd wordt hoe je een sitemap.xml moet maken. Je kunt hier ook een sitemap.xml zelf maken. Let wel goed op de melding van eventuele gebroken linken. Die eerst fixen! Er is van dezelfde organisatie ook een validatie tool waarmee je je sitemap.xml kunt valideren.

inspecteren developers tools

Pagina Inspecter
Gebruik de Page inspector om de HTML- en CSS-code in een pagina te bewerken en te bekijken. Niet geschikt voor beginners (kennis van CSS noodzakelijk). Onderzoek pagina’s in Firefox die in de lokale kopie van Firefox of in een extern doel zijn geladen, zoals een Firefox OS-apparaat of Firefox voor Android. Er is ook een versie binnen Chrome. Beide tools zijn te openen door op een pagina rechts te klikken en de inspector te selecteren (inspecteren).

Zelfbouw & Tips

kleur kiezen tips

Kleur Bekennen

Tips voor het kiezen van de juiste kleuren voor je website

webfont kiezen tips

Lettertype kiezen

Tips voor het vinden van de juiste lettertypes voor je website

website afbeelding kiezen tips

Juiste Plaatje

Tips voor het kiezen van passende afbeeldingen voor je website

meta tags tips

Meta Tags

Tips voor het gebruik van basis meta tags op je website

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Start hier